20 Ekim 2021 Çarşamba

#çıtır #hindi #çıtırtavuk #enlezzetlitarifler #lezzetligram #enfes #mutfaktakigurme #evlezzetleri #tadım #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim #turkey #chickeninsauce #chicken#sauce #🌹birsonbahargunu2 Çıtır hindinin veya tavuğun sırrı yapılan sostadır. Muhteşem bir lezzet.. Malzemeler 750 gram hindi göğüs veya tavuk göğüs Dışı için: 2 adet yumurta 2 çay bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 şişe maden suyu Bulamak için: 2 çay bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Yapılışı Öncelikle hindi göğüs orta kalınlıkta jülyen doğrayalım üzerini örtecek kadar süt döküp,3-4 saat buzdolabında bekletin. dış katman için; gerekli malzemeleri bir kaba alıp,iyice çırpalım. Kıvamı videodaki gibi ne çok katı ne çok sıvı olacak akışkan fakat kıvamlı olacaktir.Çay bardağının büyüklüğüne göre değişeceğinden dolayı un az gelirse ilave edebilirsiniz. Başka bir kapta da bulamak için olan malzemeleri ekleyip karıştıralım. Dinlenen hindiyi veya tavuğu önce sıvı sosa batırıp ardından unlu karışıma bulayalım ve fazla ununu sirkeleyip, kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirip, Kağıt havlu üzerine alalım. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#çıtır #hindi #çıtırtavuk #enlezzetlitarifler #lezzetligram #enfes #mutfaktakigurme #evlezzetleri #tadım #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim #turkey #chickeninsauce #chicken#sauce #🌹birsonbahargunu2 Çıtır hindinin veya tavuğun sırrı yapılan sostadır. Muhteşem bir lezzet.. Malzemeler 750 gram hindi göğüs veya tavuk göğüs Dışı için: 2 adet yumurta 2 çay bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 şişe maden suyu Bulamak için: 2 çay bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Yapılışı Öncelikle hindi göğüs orta kalınlıkta jülyen doğrayalım üzerini örtecek kadar süt döküp,3-4 saat buzdolabında bekletin. dış katman için; gerekli malzemeleri bir kaba alıp,iyice çırpalım. Kıvamı videodaki gibi ne çok katı ne çok sıvı olacak akışkan fakat kıvamlı olacaktir.Çay bardağının büyüklüğüne göre değişeceğinden dolayı un az gelirse ilave edebilirsiniz. Başka bir kapta da bulamak için olan malzemeleri ekleyip karıştıralım. Dinlenen hindiyi veya tavuğu önce sıvı sosa batırıp ardından unlu karışıma bulayalım ve fazla ununu sirkeleyip, kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirip, Kağıt havlu üzerine alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder