14 Şubat 2018 Çarşamba

Mısır Unlu Çaykama Pazılı Börek (Otlu Börek)













MALZEMELER:

2 bağ pazı
1/2  demet taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı mısır unu
2 su bardağı su
100-150 gram çökelek peyniri
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu (Böreğin orjinalinde kabartma tozu yok. Kullanmayabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
Baharatlar istediğinizi kullanabilirsiniz.

ÜZERİ İÇİN:

4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt karıştırılacak

YAPILIŞI:


Muğla-Milas yöresine ait bir ot böreğidir. Bu börekte bol miktarda değişik ot kullanılarak yapılır. Ben sadece pazı kullandım. Kabartma tozu da kullanılmaz, kıtır kıtır harika olur. Fakat bizim ev halkı biraz yumuşak sevdikleri için 1/2 paket kullanıyorum.

Hamuru hazırlayacağımız kaba un, su ve çok az tuz ile koyu kek hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz. Çaykamayı pişireceğiniz fırın tepsisini yağlıyoruz.

Yumuşak hamurun yarısından biraz daha fazlasını tepsiye yayıyoruz. Hamur akışkan olduğu için kendiliğinden yayılır. Başka bir kapta temizleyip, yıkadığımız pazıları, soğanları ince ince doğrayıp, tuz, zeytinyağı, çökelek peyniri ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Pazı karışımını yumuşak hamur bulunan tepsiye yavaşça elimizle yayıyoruz.

Kalan hamuru da otların üstüne kaşıkla gezdirerek yada elimizle ince ince döküyoruz. Pazıların görünmesi gerekiyor. Daha sonra yoğurtla zeytinyağını karıştırıp, kaşıkla gezdirerek üzerine döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırının orta katında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Hamur cıvık olduğu için biraz geç pişiyor. Pişip, pişmediğini kontrol ederek pişirmeliyiz. Altı ve üstü kızardıktan sonra sıcak veya ılık servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder