18 Nisan 2017 Salı

Fırında Lagos (Grida,Lahos)








MALZEMELER:


1,5 kilo lagos
3 adet patates
1-2 adet kuru soğan
2 adet limon
2 diş sarımsak (sarımsak sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz)
2 adet defne yaprağı
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI:



Öncelikle balığımızı fırında pişirmeye uygun şekilde temizletip, büyük parcalar halinde doğratın. Yıkayıp ve iyice tuzlayıp, bir kenarda bekletin.


Patatesleri yuvarlak dilim dilim doğruyoruz. Soğanları halka haline getiriyoruz.
Daha sonra 1/2 çay bardağı zeytinyağı, karabiber ve tuz ile karıştırıp, fırın tepsinin dibine düzgünce yerleştiriyoruz.
Üzerine lagos dilimlerimizi yerleştiriyoruz. 1 çay bardağı zeytinyağını, 1/2 limon suyunu, küçük doğranmış sarımsağı, bir miktar karabiberi ve küçük küçük doğradığımız maydanozu çırparak balıklarımızın üzerini gezdirelim.
Tepsinin kenarlarına ve balıkların üzerine halka haline getirilmiş dilim limonu ve defne yaprağını (seviyorsanız kullanabilirsiniz) yerleştiriyoruz.

Son olarak tepsinin üzerine yağlı kağıtla kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına veriyoruz. Ara ara kontrol ederek pişiriyoruz. Pişmesine yakın üzerinin kızarması için yağlı kağıdı açıyoruz. Üzeri hafifçe kızarınca fırını kapatıp,yağlı kağıdı tepsinin üzerine tekrar kapatıyoruz ki balıklar kurumasın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder