18 Nisan 2017 Salı

Pratik Muzlu Çikolatalı Muhallebi











MALZEMELER:


1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet muz


ÜZERİ İÇİN:

1 paket çikolata sosu (kendinizde hazırlayabilirsiniz)
1 paket bitter çikolata
1/2 yemek kaşığı nişasta
Süslemeler


YAPILIŞI:


Muhallebiyi hazırlayacağımız kaba sütü, unu, şekeri ve vanilyayı ilave edip, güzelce karıştıralım. Daha sonra ocağın altını yakıp, yoğun kıvamda muhallebimizi pişirelim. Karışımı ocaktan alıp, içine tereyağ ve muzları da ilave edip, el mikseriyle veya robotla muzları muhallebiye yedirelim. Hazırlamış olduğumuz karışımı ıslatmış olduğumuz kaba veya kaplara dökelim.

Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve nişastayı ilave edelim. Altını kapatmadan bir paket bitter çikolata ilave edip, güzelce karıştıralım. Ocağın altını kapatalım. Çikolata sosumuzu muzlu muhallebinin üzerine dökelim.

İstediğimiz şekilde süsleyerek, soğuyunca buzdolabına kaldıralım. Tatlımızı küçük kaselere ve kuplara ayrı ayrı olarak da sunabiliriz. Bunun için kaselere bir kepçe çikolata sos, bir kepçe muzlu muhallebi sonrasında bir kepçe çikolata sos olarak bitirebiliriz. Süsleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.



ÇİKOLATA SOSU:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un

1/2 yemek kaşığı nişasta
1 paket bitter çikolata

YAPILIŞI:


Çikolata sosunu hazırlayacağımız tencereye çikolata hariç, tüm malzemeleri koyup, karıştırıyoruz.
Daha sonra tencereyi ocağa alıp, devamlı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. 
Sosumuz kaynayınca altını kısıp, 3-4 dakika kadar kaynatıyoruz. İndireceğimize yakın çikolatayı ilave edip, ocağı kapatıyoruz ve sosumuzu kullanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder