19 Haziran 2019 Çarşamba

Soslu Bonfile







MALZEMELER:

600 gram dana bonfile 


MARİNE SOSU:

1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kekik 
1/2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirilmeden önce tuz.

SOS İÇİN:

1 yemek kaşığı domates, biber salçası
1 adet büyük boy domates isterseniz kullanın
2-3 adet taze biber
2-3 adet kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Dana bonfile dilimlerini et dövücü ile döverek inceltin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpip zeytinyağı gezdirin. 1-2 saat bekleterek marine edin.

Döküm veya teflon tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, ısıtın. Bonfileyi kızgın tavada önlü arkalı hızlıca mühürleyelim. Daha sonra üzerine tereyağ , zeytinyağ ve 1/2 su bardağı kaynar su koyalım ve üzerini kapatarak pişirelim. Tam pişmesine yakın iri doğranmış biberleri, sarımsak, baharatları ve sıcak suyla sulandırılmış salçayı ilave edelim. Etler pişince yemeğimiz olmuş demektir. Şayet suyu azalırsa içine ilave edeceğiniz su mutlaka kaynak su olmalıdır.


Sıcak servis yapalım. Yanında pilav, bulgur pilavı veya patates püresi harika gider.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder