20 Haziran 2019 Perşembe

Alman Pastası









MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı silme un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya

KREMA MALZEMESİ:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeli un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri yeteri kadar

YAPILIŞI:

Kekin yapımına önce krema hazırlayarak başlayalım. Bunun için bütün malzemeler bir tencereye konur. Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra tereyağ ve vanilya ekleyerek 3 dakika boyunca çırpılır ve ara ara karıştırarak bir kenarda bekletilir.

Kek için, derin bir kapta yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. İçine yoğurt, sıvı yağ,süt, limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilir ve karıştırılır. Burada çırpma işlemini kısa tutmak gerekiyor. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kontrol edilerek pişirilir. Yaklaşık 30-35 dakika kadar sürüyor. Fakat fırının ısısına göre değişebilir.

Fırından çıkan kek soğuya yakın durumda ortadan ikiye kesilir. Daha önceden hazırlamış olduğumuz krema ortasına konur. Üzerine de pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder