21 Haziran 2019 Cuma

Gömlek Yağı İle Izgara Köfte













MALZEMELER:


600 gram karışık kıyma
(500 gram dana, 100 gram kuzu)
2 dilim sütle ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet ince gömlek yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik baharatları istediğiniz gibi azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Tuz yeteri kadar

YAPILIŞI:


Derin bir kabın içine ekmekleri koyup, sütle ıslatalım. Sert yerlerini ayırıp, üzerine rendelenmiş soğan, kıyma, yumurta ve baharatları ekleyerek iyice yoğuralım.Kuzu gömleğini yumuşaması ve rahatça açılması için yemek yapmaya başlamadan 1 saat öncesinden ılık suyun içine koyalım ve bekletelim.


Beklettiğimiz gömleğin bir kenarına resimdeki gibi silindir şeklinde hazırlamış olduğumuz köfteyi koyarak saralım.Şayet vaktiniz var ise köfteleri pişirmeden önce 50-60 dakika buzdolabında dinlendirelim ve sonra bir parmak kalınlığında keselim.

Hazırladığımız  gömleğe sardığımız köfteleri ister fırın tepsisine dizip, fırında 30-35 dakika pişirelim. Kızardığında fırından çıkaralım.

İsterseniz benim gibi döküm tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, yüksek ateşte çevirerek her tarafını mühürleyelim(kızartalım). Daha sonra istediğimiz kalınlıkta kesip, tekrar tavaya alalım. Arkalı önlü pişirelim.

Yanında pilav, makarna, sotelenmiş sebzeler gibi istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder