11 Nisan 2017 Salı

Ev Usulü Balıklıova Kurabiyesi









MALZEMELER:


4 su bardağı un (unun miktarı kullandığınız bardağa göre değişebilir)
250 gram eritilmiş tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya


YAPILIŞI:


Balıklıova kurabiyesinin yapımına geçmeden önce tereyağ veya margarinimizi çok kısık ateşte eritiyoruz. Biraz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız yağın içindeki suyunu almamızdır.


Hamuru hazırlayacağımız kaba eritilmiş tereyağ veya margarin, vanilya ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra nişasta ve un yavaş yavaş eklenir. Hızlı bir şekilde yoğurulur. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un ilave edilip, hamuru hazırlıyoruz.

Hamurumuzu buzdolabına kaldırıp 15 dakika dinlendirin. Dolaptan çıkarıp , istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaları önce yuvarlayın daha sonrada elinizle hafifçe bastırarak düzeltelim ve üzerini çatalla şekil verelim. İstediğimiz boyutta keselim.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 - 180derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Üzeri pembe olacak şekilde pişirelim.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Çok güzel oldu. Herkes bayıldı. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür ederim.İnşallah afiyetle yemişsinizdir. Biraz geç yanıtladım fakat yorumlarda problem olmuştu. Şimdi giderildi. Tariflerimin hepsi denenmiştir. Yine sayfama beklerim. İyi günler dilerim

    YanıtlaSil