10 Nisan 2017 Pazartesi

Lavaş Arası Kavurma Dürüm





MALZEMELER:

KAVURMA İÇİN:

1/2 kilo kuşbaşı dana eti
Su etin üzerini örtecek kadar
Tuz
Karabiber 
Kekik
Pul biber
Lavaş

SOĞAN SALATASI İÇİN:

1 kuru soğan
1/2 demet doğranmış maydanoz
Tuz
Sumak
Zeytinyağ
Limon

YAPILIŞI:


Önce etimizi yıkayalım, doğrayalım, suyunu da ilave edip düdüklüde pişirelim. Etimiz piştikten sonrada tavamıza alıp, üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağ ve tuzunu ilave edip, güzelce kavuralım.Ocağın altını kapatıp, baharatlarını ilave edelim ve karıştıralım.

Sıra soğan salatamızı hazırlamaya geldi. Bunun için soğanlarımızın kabuklarını soyalım ikiye bölüp uçlarını keselim yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım, bir süzgece koyalım üzerine iki çay kaşığı tuz atıp, elimizle soğanları hafif yoğurur gibi yaparak acısını çıkartalım ve sudan geçirip süzelim. Üzerine maydanoz, sumak, tuz, limon ve yağını ekleyip, karıştıralım.

Yemeğimizde kullanacağımız lavaşlar kendiniz yapabileceğiniz gibi hazırda satın alabilirsiniz. Ben bu sefer fırından hazır satın aldım. Daha önceki tariflerimde lavaş yapımını vermiştim. Buradan bakabilirsiniz.

Lavaş arası kavurma dürümün sunumuna geçersek; önce lavaşımızı seriyoruz bir kenarına kavurmamızdan boylu boyunca koyuyoruz. Etin üzerine de hazırlamış olduğumuz soğan salatasından bir miktar koyup, dürümümüzü yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder