21 Ekim 2021 Perşembe

#borek #elaçmasıbörek #patates #patateslibörek #kolay #yemektarifleriaşki#ispanakliborek #lezzetlibörek #lezzetli #börek #yöresel #🌹birsonbahargunu3 #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #patato #kesfett#kesfetteyim#kezfetteyiz MALZEMELER: 4,5 Su bardağı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke (elma, üzüm sirkesi fark etmez) 2 çay kaşığı tuz ılık su ARASINA SÜRMEK İÇİN:  1 kase zeytinyağı 1 kase nişasta un karışımı ile açınız İÇ MALZEMESİ 2 adet yumurta 1/2 kilo ıspanak 150 gram lor peyniri Tuz Karabiber(hepsini karıştırın) ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yemek kaşığı yoğurt  2 yemek kaşığı zeytinyağla karıştırılacak YAPILIŞI: Unu kabın içerisine eleyin.  Yoğurdu, yağı, tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bezelere ayırıp tepsiye dizelim.  Üzerine streç  geçirip 30 dakika  dinlendirelim.  Bezeleri  tek tek ince açalım ve açtığımız yufkayı zeytinyağı ile yağlayıp ve ikiye katlayın tekrar yağlanır ıspanakli harçtan koyup rulo şeklinde saralım.yağlanmış tepsiye sıralayalım. Üzerine zeytinyağlı yoğurt  sürüp 180 derecede  kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet Olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#borek #elaçmasıbörek #patates #patateslibörek #kolay #yemektarifleriaşki#ispanakliborek #lezzetlibörek #lezzetli #börek #yöresel #🌹birsonbahargunu3 #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #patato #kesfett#kesfetteyim#kezfetteyiz MALZEMELER: 4,5 Su bardağı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke (elma, üzüm sirkesi fark etmez) 2 çay kaşığı tuz ılık su ARASINA SÜRMEK İÇİN:  1 kase zeytinyağı 1 kase nişasta un karışımı ile açınız İÇ MALZEMESİ 2 adet yumurta 1/2 kilo ıspanak 150 gram lor peyniri Tuz Karabiber(hepsini karıştırın) ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: 1 yemek kaşığı yoğurt  2 yemek kaşığı zeytinyağla karıştırılacak YAPILIŞI: Unu kabın içerisine eleyin.  Yoğurdu, yağı, tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bezelere ayırıp tepsiye dizelim.  Üzerine streç  geçirip 30 dakika  dinlendirelim.  Bezeleri  tek tek ince açalım ve açtığımız yufkayı zeytinyağı ile yağlayıp ve ikiye katlayın tekrar yağlanır ıspanakli harçtan koyup rulo şeklinde saralım.yağlanmış tepsiye sıralayalım. Üzerine zeytinyağlı yoğurt  sürüp 180 derecede  kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder