21 Nisan 2021 Çarşamba

Fırında Karadeniz Somonu



Tarifi Instagram'da Gör




💜#karadenizsomonu #fırında #somon #balık #fırındabalık #balıktarifleri #salmon #salmonrecipe #fisherprice #pratıktarıfler #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim #ramazanlezzetleri MALZEMELER: 1 adet Karadeniz somon balığı 2 adet soğan 2 adet patates 1 çay bardağı zeytinyaği karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı sumak Tuz SOSU: 1 cay bardağı zeytinyaği Tuz yeteri kadar 1 çay kaşiği karabiber 7-8 dal maydanoz YAPILIŞI Önce somon balığı temizlenir.Ortadan fileto şeklinde ayrılır. Daha sonra baliğı zeytinyaği,tuz,ince ince doğranmış maydanoz ve karabiber kariştirarak hazırladığımiz sosla yağlayın.halka halka doğradığiniz patates ve soğanı pul biber,tuz,sumak ve 1/2 çay bardağı zeytinyağ ile harmanlayın.Fırın tepsisine sıralayıp, üzerine somon balığını koyun.250 derecede pişirelim. Ilk yarım saat firin tepsisinin üzerini yağlı kağıt ile kapattim. Daha sonra tepsinin üzerini açarak kizarıncaya kadar pişirmeye devam ettim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder