17 Şubat 2021 Çarşamba

Taş Kebabı



Tarifi Instagram'da Gör




#taskebabı #meatsweats #meateater#etyek#yemektarifvideoları#evyemeklerı#mutfakaşkı #yöresel#keşfet#keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 750 gram kuşbaşı dana eti 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 3 su bardağı sıcak su 4 adet tane karabiber Yapılışı Yağ eklemeden etleri kızgın kaba alıp, yüksek ateşte mühürleyin. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye ekleyin.icine soğan, sarımsak ilavesiyle kavurun.salcayi koyun 1-2 dakika kavurmaya devam edin.uzerine sıcak su koyup, orta ateşte etleri pişirin.etleri önceden de haşlayıp yapabilirsiniz. Ayrı bir yerde küp küp doğranmış patatesleri ve havuçları hafifçe kizartin (yemek daha kokulu oluyor) Pişen etlerin üzerine havuç ve patatesi koyun 20-25 dakika piştikten sonra servis yapabilirsiniz.yemegin suyu eksilirse mutlaka sıcak su ilave edin. Yanında pilavla ve harika olur. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder