16 Şubat 2021 Salı

Hazır Yufka İle El açma Börek Lezzeti



Tarifi Instagram'da Gör




#hazıryufka #ıspanak #ıspanaklıbörek #börek #börektarifleri #beet #spinachsmoothie #spinachrecipes #yöresel #yöresellezzetler #mutfakaşkı #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER; 4-5 adet hazır yufka 1 su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) İÇİ İÇİN: 1 orta boy soğan 1 kilo ıspanak (sadece yaprakları kullanılacak) 100-150 gram lor peyniri veya beyaz peynir (peynirsiz de yapabilirsiniz) Kırmızı pul biber Karabiber Tuz YAPILIŞI: Böreğimizin yapımına önce sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için yağ, sirke, su, kabartma tozu,yumurta ve nişasta iyice çırpılıp, karıştırılır. Börekte kullanacağımız zaman her seferinde karıştırılarak yufkaya sürülecek. İç malzemesini hazırlamak için, ıspanak temizleyip, İnce ince doğrayın. içine yemeklik doğranan kuru soğan, baharatlar ve peynir koyacaksanız ilave edilir, karıştırılır. Yufka tezgaha serin, üzerine sosu gezdirin.bir ucunu kıvırın,kıvırdiğınız yere de sos gezdirilir.videodaki gibi baştan başa iç malzemeyi serin ve tuz serperek rulo yapın.yagli kağıt serilmiş tepsiye ruloları kendi etrafında döndürüp sarın. Artan sosu böreğin üzerine dökün.en son olarak yumurta sarısı sürüp,kesin. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder