15 Şubat 2021 Pazartesi

Kapuska



Tarifi Instagram'da Gör




#zeytinyağlı#lahanayemeği #pirinç#keşfetteyiz #havuç#zeytinyağlıyemekler #yöresel #cabbage#cabbagetown #keşfet#keşfetteyim MALZEMELER: 1 adet orta boy lahana 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı acı biber salçası 1 kahve fincanı pirinç 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 adet ince doğranmış kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç 2 su bardağı ılık su Tuz Pul biber YAPILIŞI: Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Ardından kuru soğan yemeklik doğranır. Yemeği pişirmek için tencereye sıvı yağ koyup kızdırın. Kızdırılmış yağın içine kıyılmış kuru soğanları, havucu, sarımsakları ekleyip, kavurun. Soğanlar ve havuç pembeleşince salçayı ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra lahanaları tencereye koyup yaklaşık olarak on dakika kadar pişirin. Yemek suyunu bıraktığında tuz, pul biber, karabiber ve pirinç ekleyip, karıştırın.uzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika sonra kıymalı kapuska yemeye hazır hale gelir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder