8 Ocak 2021 Cuma

Oğlak Etli Güveç



Tarifi Instagram'da Gör




#güveç #güveçyemekleri #kışyemekleri #patlican #patates #toprakkaplar #nefisyemekler #lezzetli #lezzetlitarifler #yöresellezzetler #yöreseltarifler #meatfood #meat #food #meatballs #foodblogger #meatlover #foodie #mutfaktakigurme #mutfaklezzetim #kesfetteyiz #kesfet #kesfetteyim MALZEMELER: 750-800 gram oğlak eti 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates 🍅+biber salçası) 4-5 diş sarımsak 3 adet patlıcan 2 adet patates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 fincan zeytinyağı Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Kısık ateşte Isındıktan sonra zeytinyağı koyun Soğanları iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarımsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabına koyuyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz. Patlıcanları alacalı olarak soyuyoruz iki parmak kalınlığında doğruyoruz.patatesleride dörde bölün. Soğanların üzerine koyuyoruz.Daha önceden haşlanmış oğlak etini üzerine sıralayın. En üstüne de tereyağını koyuyoruz. Karabiber ve tuzunu döktükten sonra kapağını kapatın.kısık ateşte pişirin Kışın domates kullanmıyorum.Firinda pişirecekseniz 230 derecede pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder