9 Ocak 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Yerelması



Tarifi Instagram'da Gör




#zeytinyağlı #yerelması #havuç #patato #zeytinyağlıyemekler #vitamins #yemektarifivideoları #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #gürme #yöresellezzetler #yöreselyemekler #yöresel #jerusalem #artichokedip #jerusalemartichoke #jerusalemartichokes #keşfetteyiz #keşfetteyim #keşfet MALZEMELER: 500 gram yer elması 1 adet portakal 1 adet limon suyu 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet büyük boy ayva 2-3 adet kırmızı biber 2-3 diş sarımsak 1 adet kuru soğan veya 5-6 adet arpacık soğanı 1/2 çay bardağı zeytinyağı Tuz yeteri kadar 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su(sebzeler pismezse ılık su ilave edilir) YAPILIŞI: Yer elmalarının, ayva, patatesin, kabuklarını soyun ve parçaya bölün, Kararmamaları için limonlu suda bekletin Havucun kabuğunu traşlayıp, halka halka dilimleyin. Kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyun yemeklik doğrayın. Kırmızı biberi de küçük parçalara bölün. Yemeği pişireceğimiz tencereye önce zeytinyağını koyalım. Üzerine kuru soğan, havuç, kırmızı biber ve patatesi koyup, biraz sarartalım. Daha sonra ayva ve yer elmasını ilave edip, karıştıralım. Portakal suyunu ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyin. Tuz, isterseniz bir çay kaşığı şeker koyup, tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını orta ateşte açıp, su kaynayınca altını kısın 15-20 dakika kadar pişirin, Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder