29 Temmuz 2019 Pazartesi

Sakızlı Kurabiye






MALZEMELER:


150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısı ayrılacak üzerine sürmek için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket sakızlı muhallebi
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu


ÜZERİ İÇİN:

1 çay bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba tereyağını koyup güzelce karıştırın. Üzerine pudra şekerini ekleyip, karıştırmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyin. Zeytinyağını ve sakızlı muhallebiyi ilave edin. Son olarak unu, limon sıkılmış karbonatı(karbonatı avuç içinize alın ve üzerine limon suyu dökün) ve kabartma tozunu ekleyip ,karıştırın. Elinize yapışmayan ancak yumuşak bir kıvam hamur elde edin.

Daha sonra hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder