30 Temmuz 2019 Salı

Lokum Tadında Et Sote









MALZEMELER:

700 gram kuzu but veya süt dana eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet büyük boy kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet domates (isteğe bağlı kullanılır)
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik


YAPILIŞI:


Etleri yıkadıktan sonra süzgeçte bekletip, suyunu süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Eti istediğiniz büyüklükte sotelik olarak doğrayın.

Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırın. 1 adet yarım ay şeklinde  ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra doğramış olduğunuz kuzu but etini ilave edin.

Suyunu salmaması, lezzetini içinde bırakması için, yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin. Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
Domates koyacaksanız(ben kullanmadım) ,doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Ardından tuz, karabiber, kekik, pul biber ve salçayı da ekleyin, karıştırın. En son olarak 1 su bardağı sıcak suyu azar azar tavaya ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder