29 Mayıs 2019 Çarşamba

Cevizli Karnıyarık Baklava



MALZEMELER:


1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı süt
100 gram oda sıcaklığında tereyağı 
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su 
5,5-6 su bardağına un

ŞERBETİ İÇİN: 

3 su bardağı su 
3 su bardağı toz şeker 
1/4 limon suyu 

AÇMAK İÇİN:

Buğday veya Mısır nişastası

ÜZERİ İÇİN:

250 gram eritilmiş tereyağı

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

300 gram öğütülmüş ceviz


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba; sıvı yağ, süt, su, tereyağ, yumurta ve sirke koyup, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra azar azar un ilave edip, kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.

Hamuru küçük bezelere ayırıp, nişastayla çay tabağı büyüklüğünde açarak aralarına naylon veya streç film koyarak sıralıyoruz. Yaklaşık bir saat dinlendirip, sadece nişastayla ince açıyoruz. Tam ortasına boydan boya ceviz serip, yufkayı her iki uçtan oklava yardımıyla iterek büzük şekilde ortaya doğru topluyoruz. İstediğimiz büyüklükte kesip, her iki ucunu birleştirin ve böylece tatlının şeklini vermiş oluruz.

Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. 250 gram eritilmiş tereyağının üzerindeki kefini alıp, kızgın sıcaklığı gittikten sonra baklavanın üzerine dökülecek.180 dereceli fırında pişirilecek. Baklavalar düşük derecede ve ağır pişirin.

Şerbeti için bütün malzemeleri koyup, 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Tatlı iyice kızarınca tatlı sıcak, şerbet sıcak şeklinde şerbeti veriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder