23 Mayıs 2019 Perşembe

Akissmutfak Farkıyla Peynirsiz Muhteşem Cevizli Künefe














MALZEMELER:

500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağ
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz

1 su bardağı iri taneli ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

YAPILIŞI:

Öncelikli olarak şerbetin hazırlanması gerekir. Su dolu tencereye şeker ilave edilerek iyice kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyerek ocaktan alınır. Şerbete eklenen limon suyu, şerbetin daha ağdalı şekilde olmasını sağlayacak ve şekerlenmesini önler. Oda sıcaklığında soğuması için bekletilir.

Kadayıfın 1/4 ayırıp, geri kalanını tepsiye serin, dondurucuya  atıp parçalanma kıvamına kadar bırakın.

Kadayıfı yapacağımız tepsiyi tereyağ ile yağlayın ve iri taneli cevizleri rastgele sıralayın ve bir kenarda bekletin.
Dondurucudan çıkardığımız kadayıfları derin bir kaba koyup, ufalayın. Eritmiş olduğumuz tereyağını döküp, güzelce harmanlayın. Yağlamış ve ceviz serptiğimiz tepsiye ayırmış olduğumuz yaş kadayıfı güzelce tepsiyi kaplayacak şekilde serin. Üzerine kırdığımız tereyağlı kadayıfı döküp, elle veya herhangi bir aletle bastırarak yerleştirin.

Daha önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında arkalı önlü kızartın. Ben aynı ebatlardaki fırın tepsisini kullandım altı kızarınca tepsiyle birlikte ters çevirdim. Daha önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şerbeti ılığa yakın tatlının üzerini dökelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder