5 Ağustos 2018 Pazar

Tavada Kolay Bolonez Soslu Sütlü, Kıymalı Lazanya













MALZEMELER:

8 adet lazanya yaprağı

İÇ MALZEMESİ:(BOLONEZ SOSU)

250 gram kıyma
3 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük boy soğan
4-5 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak

1 adet büyük boy havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz yeteri kadar

2,5 su bardağı süt (beşamel sosun yerine kullanılacak) şayet isterseniz beşamel sos kullanabilirsiniz.

ÜZERİ İÇİN:

1,5 su bardağı Mozzarella, kaşar veya tulum peyniri 

YAPILIŞI:


Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım. Tencereye yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş havucu ve biberi alın. Tereyağını ekleyip renkleri hafif sararana kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sarımsak ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Ocaktan alın eğer harçta su kalmamışsa 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.

Teflon tavaya önce bir kepçe süt ve 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, tabana yayın. Daha sonra dört adet lazanya yapraklarını sosun üzerine yan yana dizin. Lazanyaların üzerine tekrar bir miktar süt ve iç harçtan serpiştirin. Peynir rendesi serpip, lazanya yaprakları dizin.

Süt + iç harç + peynir rendesi + lazanya olarak dizmeye devam edin. Böylece iki kat elde etmiş oluyoruz. En üste rendelenmiş peyniri serpiştirin ve tavanın üzerini bir kapakla kapatın.

Çok kısık ateşte lazanyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder