19 Eylül 2018 Çarşamba

Sakızlı, Muhallebili Tel Kadayıf












MALZEMELER:

250 gram tel kadayıf
3,5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri şekilde parçalanmış ceviz içi
3 yemek kaşığı toz şeker

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket toz krem şanti

YAPILIŞI:


Tereyağı, şeker ve küçük parçalara ayırdığımız kadayıfları tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun. Cevizleri ekleyip, 25 dakika daha kavurun.

Muhallebi için ; Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın, karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra damla sakızlarını ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebi soğuk olunca toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.

Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kalıba bastırarak yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. En üste kalan kadayıfı yayıp buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder