22 Ocak 2017 Pazar

Üçgen Mantı











MALZEMELER:


3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı ılık su (gerektiği kadar ilave edin)



İÇ MALZEMESİ:


250-300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber yeteri kadar
Tuz yeteri kadar


ÜZERİ İÇİN:


1 yemek kaşığı salça
Tereyağ yeteri kadar
Yoğurt yeteri kadar
1-2 diş sarımsak



YAPILIŞI:


Hamur yoğurma kabına yumurtaları ve tuzu ilave edip, güzelce elimizle çırpalım. Daha sonra önceden elemiş olduğumuz unu ve suyu yavaş yavaş ilave ederek, orta sertlikte bir hamur elde edelim. 
Hamuru ne kadar fazla yoğursak o kadar güzel açılır. Hamurumuzu streç filmle sarıp 1 saat kadar dinlenmesi için bir kenarda bekletiyoruz.

Hamurumuz dinlenirken biz de iç malzemesini hazırlamaya geçiyoruz. Bunun için soğanı rendeliyoruz. Rendelenmiş soğanı bir süzgüye alıp, acısı gitmesi için yıkıyoruz. İç malzemeyi koyacağımız kaba kıymayı, soğanı ve baharatları ilave edip, karıştıralım.

Dinlenmiş olan hamurumuzu 3 bezeye ayıralım. Birince bezeyi hamuru açacağımız yere alıp, bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açalım. Açılan yufkayı istediğimiz büyüklükte karelere keselim. Her bir kareye istediğimiz kadar iç malzeme koyup, üçgen şeklinde kapatalım. Diğer bezeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. 

Hazırlamış olduğumuz mantıları çok fazla üst üste gelmiyecek şekilde tepsilere alıp, derin dondurucuda bir süre bekletiyoruz. Daha sonra tepsilerden alıp, istediğimiz zaman kullanmak için buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, yine derin dondurucuya koyuyoruz.

Pişirme işlemine gelince. Derin bir kaba su ve 2 tatlı kaşığı kadar tuz atıp kaynatıyoruz. Daha sonra mantıların yapışmaması için 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ilave edelim. Kaynayan suyu mantıları atıp, yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Mantının sosunu hazırlıyoruz. Bunun için salçayı 1 yemek kaşığı suyla inceltiyoruz. İçine tereyağını ilave edip, güzelce pişiriyoruz.

Servis yapacağımız zaman mantıyı tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de sosumuzu koyalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder