21 Ocak 2017 Cumartesi

Karnıyarık Yemeği










MALZEMELER:


5 adet patlıcan.
1 yemek kaşığı sıvı yağı

İÇİ İÇİN:


250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
Zeytinyağ yeteri kadar
Karabiber
Tuz

SOSU İÇİN:

1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı kullanılır. Yerine domates salçası konulabilir)
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:


Patlıcanları güzelce yıkayalım. Soymadan sapıyla birlikte 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavaya sıralayalım ve tavanın üzerini kapatalım. Patlıcanları kısık ateşte yavaş yavaş çevirerek pişirelim. Bir kenarda bekletelim.

İçi için; soğanları ince ince doğrayalım. Zeytinyağında soğanları, sarımsağı ve kıymayı kavuralım.
Kıyma pişince tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip, ocağın altını kapatalım.

Patlıcanların  hafifçe ortasını açalım ve içlerini kıymalı harçla dolduralım. Bir kaba suyu, salçayı ve tuzu koyup iyice karıştıralım ve patlıcanların üzerinde gezdirelim.

İster tencerede ister fırında pişirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder