22 Kasım 2016 Salı

Hazır Pasta Tabanıyla Meyveli Kümbet Pasta




MALZEMELER:


1 paket kakaolu pasta tabanı
1 çay bardağı süt (ıslatmak için)

İÇ DOLGUSU İÇİN:

3 paket sade krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
4 dilim ananas

1 adet armut
1 adet elma
2 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz 

ÇİKOLATA SOS:


1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta


YAPILIŞI:


Önce krem şantiyi 1,5 bardak soğuk sütle çırpıp, muzu, ananası, armutu ve pasta tabanının bir parçasını küp küp doğrayıp ekleyelim. Damla çikolata ve ceviz içini de koyup karıştıralım.

Streç film serilmiş çukur kaseye hazırlamış olduğumuz iç dolguyu boşaltalım. Ayrı bir yerde diğer pasta tabanını sütle ıslatıp, hazırlanan dolgunun üzerine kapatalım. Kenarlardan sarkan streç filmle sarıp, buzdolabına kaldıralım.

Çikolata sosunun yapımına geçelim. Bütün malzemeleri önce tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Daha sonra orta ateşte kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Çikolata tadını daha yoğun isterseniz içerisine çikolata da atabilirsiniz. Şayet isterseniz hazır çikolata sosunu da kullanabilirsiniz.

Bir gece yada 5-6 saat buzdolabında bekletelim. Poşetini açıp servis tabağına ters çevirip, daha önceden hazırlamış olduğumuz soğuk çikolata sosunu üzerine dökelim. 

İstediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder