22 Kasım 2016 Salı

Zeytinyağlı Portakallı, Havuçlu Kereviz







MALZEMELER:


3 adet orta boy kereviz
2 adet havuç

2 adet kuru soğan
1 adet bol sulu portakalın suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı ılık su (yemeğimizi pişirirken kullanacağız. Tenceredeki kerevizle aynı seviyede olacak)

YAPILIŞI:


Kerevizleri soyup ortasını oyucu mutfak aletiyle (kabak oyucu) havuçların sığacağı büyüklükte oyun.
Havuçları soyup,  kerevizlerin ortasından geçirin ve kerevizleri bir parmak kalınlığında dilimleyin.

Geniş tabanlı bir tencereye yağı alın. Yuvarlak yuvarlak kesmiş olduğumuz kuru soğanı tencerenin dibine dizin. Onun üzerine kereviz dilimlerini yerleştirin.

Ayrı bir kapta Portakal suyu, şeker ve tuzu çırpın, içine ılık suyu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız sosu kerevizlerin üzerine gezdirin. Şayet su miktarı yetmezse ılık su ilave edebilirsiniz.

Kapağını kapatıp kısık ateşte kerevizler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin.


Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder