21 Eylül 2016 Çarşamba

Lokmalık Kızarmış Kırmızı Biber (Mezelik)







MALZEMELER:

10 tane kırmızı biber
Beyaz peynir
Dereotu

TUTTURMAK İÇİN:

Kürdan


KIZARTMAK İÇİN:


1 adet yumurta
Galeta unu yeteri kadar
1/2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:


Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz ve de kurutuyoruz. Daha sonra ocağın üzerinde, fırında veya mikrodalga fırınında güzelce közleme işlemini yapıyoruz.

Közleme işlemi bittikten sonra biberleri sıcakken bir naylon poşete koyuyoruz. Böylelikle daha sonra soyum aşamasında göreceksiniz ki çok daha kolay soyulacaklar.

Biberlerimiz poşette iken peynirimizi bir parmak kalınlığında biberlerimizin boyutunda kesip, iç hazırlıyoruz.

Poşetteki biberlerimizi alıp, güzelce soyuyoruz. Daha sonra içindeki tohum kısımlarını alıyoruz ve bıçak ile bir tarafından keserek biberimizi açıyoruz.

Bu aşamada siz küçük parçalar yapmak istiyorsanız, bir biberden iki veya üç sarma yapabilirsiniz.

Açtığımız biberimizi tezgaha alıyoruz ve peynirimizi koyuyoruz. Sarma sarar gibi sarıyoruz. Biberlerin kenarı açık kalabilir. Tutturmak için kürdan batırıyoruz.

Kızartma için; önce yumurtayı güzelce çırpıp, bir kenarda bekletelim. Ayrı bir kaseye galeta unu koyup içine biraz tuz serpelim daha sonra kullanmak için onu da bekletelim.

Hazırlamış olduğumuz lokmalık kırmızı biberlerimizi önce galeta ununa, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağa koyuyoruz. Arkalı önlü kızartıp, mutfak havlusunun üzerine alıyoruz. Bütün biberlerimiz bitince servis tabağına alıp, üzerlerine kürdan batırıyoruz.

Sıcak veya soğuk olarak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.


NOT: Şayet isterseniz sosla da servis yapabilirsiniz. Bir diş sarımsağı dövüp, 2 yemek kaşığı sirkeyle karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz sosu biberlerin üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder