20 Eylül 2016 Salı

Yufkalı Kadayıf Sarması




MALZEMELER:


300 gram çiğ kadayıf
6 tane hazır baklava yufkası
200 gram ceviz içi
125 gram tereyağı (50 gram kadarı kadayıfı harmanlamak için kullanılacak)üzerine dökmek
1 çay bardağı sıvı yağ


ŞERBET MALZEMELERİ:


3 çay bardağı kadar şeker
4 çay bardağı kadar su
1 limon dilimi

YAPILIŞI:


İlk olarak şerbetimizi hazırlamakla başlıyoruz. Şekeri, suyu, limonu bir tencerede kaynatıyoruz. Sonrasında bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.


Daha sonra kadayıfı bir miktar tereyağı ile elimizle harmanlayıp, içine ceviz içi ekliyoruz. Kadayıflı cevizli bir iç harç elde ediyoruz.

Tezgahımıza bir yufkamızı seriyoruz. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz. Diğer yufkayı üzerine seriyoruz. Daha sonra bir kenarına kadayıflı cevizli harç ilave ediyoruz. Sonrada rulo olacak şekilde sarıyoruz. İki parmak genişliğinde kesiyoruz. Sonrasında yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz. Üzerine ise kalan sıvı yağ ile birlikte erittiğimiz kızgın tereyağını gezdiriyoruz. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlımızın üzerine ılınmış şerbet dökülür.  Şerbeti çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder