20 Haziran 2016 Pazartesi

Hazır Yufkadan Peynirli Tepsi Böreği



MALZEMELER:


4 Adet hazır yufka
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu


İÇ HARCI İÇİN:


300 gram lor peyniri veya beyaz peynir
1/2 demet maydanoz


YAPILIŞI:


Böreğin sosunu hazırlayalım. Yumurtayı kırıp çırpalım. Yoğurt, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu da ilave edelim.


Yufkamızın birisini fırın tepsisine serelim. Üzerine sos dökelim. Bir yufkayı parçalayalım ve üzerine eşit dağıtalım.


Harcın yarısını dökelim. Üzerine bir yufka daha parçalayalım. Kalan harcı dökelim. Harcın üzerine son yufkayı kapatalım. Üzerine sosun tamamını dökelim. İstenirse üzerine çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder