20 Haziran 2016 Pazartesi

Tiramisulu Rulo Pasta



MALZEMELER:


4 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

KEKİ ISLATMAK İÇİN:


2 yemek kaşığı granül kahve
1/2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı şeker

KREMASI İÇİN:


200 gram labne peyniri
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 paket krema
1 paket vanilya

ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:


Kakao

YAPILIŞI:


Önce keki pişireceğimiz dik dörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin üzerini yağlayın ve unlayın. 


Yumurtalarımızın sarısını ve beyazını ayrı ayrı kaplara alalım. Yumurta sarısına vanilya ve şekeri katıp iyice çırpın, ardından un, nişasta ve eritilmiş terayağını katıp çırpın. Bir kenarda bekletin.


Yumurta akına tuz ve kabartma tozu katıp beyazlaşıp katı bir kopuk kıvamına gelince kadar çırpın.


Hazırladığınız yumurta sarısı harcını azar azar yumurta akına katıp spatula ile alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırın ki yumurta akı sönmesin.


Harcı tepsiye aktarıp düzeltin.Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında yaklaşık 10-15 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.


Keki temiz bir bezin veya yağlı kağıdın üzerine ters çevirin ve alttaki yağlı kağıdı kaldırın. Bezle birlikte keki uzun tarafından rulo yapıp sarılı olarak bırakın.


Keki ıslatmak için; kahve ve şekeri karıştırın .


Kremasını hazırlamak için; malzemeleri bir kaba alın ve koyulaşana kadar çırpın, dolaba kaldırın biraz soğusun.


Kek tamamen soğuduktan sonra havluyu veya kağıdı açın ve kaşıkla veya fırçayla kahveden üzerine sürün.


Hazırlamış olduğumuz kremanın dörtte birini üzeri için ayırın ve geri kalanını kekin üzerine yayın ve rulo yapın ek yeri alta gelecek şekilde bırakın.


Ayırdığınız kremayla da rulo pastamızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyelim ve bolca kakao serpelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder