20 Haziran 2016 Pazartesi

Dereotlu Kolay Poğaça



MALZEMELER:



3 su bardağı un
1 demet dereotu
2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
100 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu,
1 çorba kaşığı sirke

ÜZERİ İÇİN:


1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörekotu
Susam

YAPILIŞI:


Dereotunu temizleyip ince ince kıyıyoruz.

Unu hamur yoğuracağımız kaba boşaltıyoruz. Unun ortasına açıp dereotunu,tereyağ, sıvı yağı , sirkeyi, tuzu, kabartma tozunu, bir yumurtanın sarısını ayırıp kalan yumurtaları yoğurdu ve lor peynirini harca ekliyoruz.Hamuru iyice yoğuruyoruz.


Hamur çok yapışkan olursa 1/2 bardak unu da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak.

Hamuru yoğurduktan sonra 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp , yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Ayırdığımız yumurta sarısını ve sıvı yağı bir tabakta karıştırıyoruz. Fırça ile dereotlu poğaçaların üzerine sürüyoruz.
Susam ve çörekotu ile poğaçaların üzerini süsleyebiliriz.

Poğaçaları 175 derecede önceden ısıtılmış fırına verip yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırınınızın ısısına göre bu zaman uzayıp kısalabilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder