1 Temmuz 2021 Perşembe

#pizza#pizzalover #pizzalovers#bolmalzemos #akdenizpizza#anayemekler_ #mutfakaşkı#yöresel#pizzarecipe#keşfet#keşfetteyiz #italyanpizza MALZEMELER: 4 su bardağı un 1 paket granül (kuru) maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı kadar sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz yeteri kadar Gerekirse ılık suyla hamuru toplayabilirsiniz. SOSU İÇİN: 2 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı su (domates salçasını açmak için kullanılacak) 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı ÜZERİ İÇİN: 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı doğranmış sucuk 1 çay bardağı doğranmış salam 1 çay bardağı doğranmış sosis 1 çay bardağı doğranmış zeytin 1 çay bardağı doğranmış yeşil biber 1 çay bardağı mısır 1 su bardağı kabukları soyulup, yemeklik doğranmış domates 1 su bardağı doğranmış mantar Pizzanın üzeri için kullandığımız malzemeler isteğe göre değişebilir. Fakat olmazsa olmazı kekik, zeytin ve domatestir. YAPILIŞI: Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı kırıp, üzerine tuzu serpelim ve güzelce çırpalım. Daha sonra unu, sütü, mayayı (unun üzerine serpilecek)ve sıvı yağı ekleyin. İyice yoğurup, pizzanın hamurunu oluşturalım. Hamur çok katı olmayan ama hafif katı olan bir hamur olacaktır. Üzerini steçle kapatıp 1 saat kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.(sıcak havada 30 dakika yeterli) Sos için bir kapta salçayı, suyu, kekik ve sıvı yağı kıvam alana kadar karıştırmanız yeterlidir. Pizzanın üzerine koyacağımız malzemeleri de hamurun dinlenme aşamasında hazırlıyoruz. Mayalanan hamuru tepsinizin boyutuna göre 2-3 bezeye bölerek  ince (merdaneyle) açın. Ardından, hamurun üzerine sosu gezdirip, doğramış olduğumuz diğer malzemeleri (kaşar peyniri hariç) sırasıyla koyalım. Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 4-5 dakika pişiriyoruz. Pizzayı fırına koyduktan 2-3 dakika sonunda çıkarıp, kaşar peynirini serpip, tekrar fırına koyalım. Kaşar peyniri eriyince pizzamız hazırdır. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#pizza#pizzalover #pizzalovers#bolmalzemos #akdenizpizza#anayemekler_ #mutfakaşkı#yöresel#pizzarecipe#keşfet#keşfetteyiz #italyanpizza MALZEMELER: 4 su bardağı un 1 paket granül (kuru) maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı kadar sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz yeteri kadar Gerekirse ılık suyla hamuru toplayabilirsiniz. SOSU İÇİN: 2 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı su (domates salçasını açmak için kullanılacak) 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı ÜZERİ İÇİN: 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı doğranmış sucuk 1 çay bardağı doğranmış salam 1 çay bardağı doğranmış sosis 1 çay bardağı doğranmış zeytin 1 çay bardağı doğranmış yeşil biber 1 çay bardağı mısır 1 su bardağı kabukları soyulup, yemeklik doğranmış domates 1 su bardağı doğranmış mantar Pizzanın üzeri için kullandığımız malzemeler isteğe göre değişebilir. Fakat olmazsa olmazı kekik, zeytin ve domatestir. YAPILIŞI: Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı kırıp, üzerine tuzu serpelim ve güzelce çırpalım. Daha sonra unu, sütü, mayayı (unun üzerine serpilecek)ve sıvı yağı ekleyin. İyice yoğurup, pizzanın hamurunu oluşturalım. Hamur çok katı olmayan ama hafif katı olan bir hamur olacaktır. Üzerini steçle kapatıp 1 saat kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.(sıcak havada 30 dakika yeterli) Sos için bir kapta salçayı, suyu, kekik ve sıvı yağı kıvam alana kadar karıştırmanız yeterlidir. Pizzanın üzerine koyacağımız malzemeleri de hamurun dinlenme aşamasında hazırlıyoruz. Mayalanan hamuru tepsinizin boyutuna göre 2-3 bezeye bölerek  ince (merdaneyle) açın. Ardından, hamurun üzerine sosu gezdirip, doğramış olduğumuz diğer malzemeleri (kaşar peyniri hariç) sırasıyla koyalım. Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 4-5 dakika pişiriyoruz. Pizzayı fırına koyduktan 2-3 dakika sonunda çıkarıp, kaşar peynirini serpip, tekrar fırına koyalım. Kaşar peyniri eriyince pizzamız hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder