27 Temmuz 2021 Salı

#pazı #pazısarması #bulgur #pirinç #kıyma #salçalı #sarmatarifi #yemektariflerimiz #lezizsunumlar #lezzetliyemek #chardonnay #chard #chardham #vitamin #hamileler #yemek #yöresellezzetler #mutfaktakigurme #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 2 bağ sarmalık pazı 1 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı ince bulgur 200 gram et 2 adet orta boy kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 3-4 adet taze soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ( Pazıları haşlamak için sıcak su YAPILIŞI: Pazıyı bol su ile iyice yıkayın ve saplarını keserek bir kenara alın. Orta boy bir tencereye kaynar su,1-2 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Pazı yapraklarından 2-3 adet kaynayan suya atıp 1-2 dakika kaynar suya batırıp, çıkarın.haşladıktan sonra süzgece koyun. Suyu süzülen pazıların ortasındaki sert damarları bıçakla alalım. Ayrı bir tencereye zeytinyağı alıp,incecik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.Daha önceden küçük küçük doğrayıp haşlanmış eti ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Taze soğan, karabiber, nane ve isteğinize göre diğer baharatlardan ekleyip karıştırın ve yıkanmış pirinci ekleyin. Tuzunu kontrol edip, pirincin suyu gidince bulguru koyup, karıştırın.ince kıyılmış maydanozları ve dereotunu ilave ederek ocaktan alın. Pazı yapraklarını istediğimiz şekilde (sigara böreği, muska şeklinde) sarın. Pazıların ortasından çıkarmış olduğumuz damarları tencerenin dibine güzelce serin ve üzerine sardığınız pazıları tencereye yerleştirin. Üzerine 1,5 su bardağı kadar sıcak (pazıların üzerine geçmiyecek şekilde) su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılmış 1 yemek kaşığı salça gezdirelim.üzerine bir tabak kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Pazıları sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla ya da ılık olarak sade servis edin. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#pazı #pazısarması #bulgur #pirinç #kıyma #salçalı #sarmatarifi #yemektariflerimiz #lezizsunumlar #lezzetliyemek #chardonnay #chard #chardham #vitamin #hamileler #yemek #yöresellezzetler #mutfaktakigurme #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 2 bağ sarmalık pazı 1 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı ince bulgur 200 gram et 2 adet orta boy kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 3-4 adet taze soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ( Pazıları haşlamak için sıcak su YAPILIŞI: Pazıyı bol su ile iyice yıkayın ve saplarını keserek bir kenara alın. Orta boy bir tencereye kaynar su,1-2 damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Pazı yapraklarından 2-3 adet kaynayan suya atıp 1-2 dakika kaynar suya batırıp, çıkarın.haşladıktan sonra süzgece koyun. Suyu süzülen pazıların ortasındaki sert damarları bıçakla alalım. Ayrı bir tencereye zeytinyağı alıp,incecik doğranmış soğanları ekleyip kavurun.Daha önceden küçük küçük doğrayıp haşlanmış eti ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Taze soğan, karabiber, nane ve isteğinize göre diğer baharatlardan ekleyip karıştırın ve yıkanmış pirinci ekleyin. Tuzunu kontrol edip, pirincin suyu gidince bulguru koyup, karıştırın.ince kıyılmış maydanozları ve dereotunu ilave ederek ocaktan alın. Pazı yapraklarını istediğimiz şekilde (sigara böreği, muska şeklinde) sarın. Pazıların ortasından çıkarmış olduğumuz damarları tencerenin dibine güzelce serin ve üzerine sardığınız pazıları tencereye yerleştirin. Üzerine 1,5 su bardağı kadar sıcak (pazıların üzerine geçmiyecek şekilde) su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılmış 1 yemek kaşığı salça gezdirelim.üzerine bir tabak kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Pazıları sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla ya da ılık olarak sade servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder