26 Temmuz 2021 Pazartesi

#güveç #güveçyemekleri #yazyemekleri #kabakyemegi #patates #toprakkaplar #nefisyemekler #lezzetli #lezzetlitarifler #yöresellezzetler #yöreseltarifler #meatfood #meat #food #meatballs #foodblogger #meatlover #foodie #mutfaktakigurme #mutfaklezzetimn #kesfetteyiz #kesfet #kesfetteyim MALZEMELER: 400-500 gram süt dana veya kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates +biber salçası) 4-5 diş sarımsak 3 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 🥕 2 adet kırmızı biber 3-4 adet taze biber 2 yemek kaşığı tereyaği 1 çay kaşiğı karabiber 1 tatlı kaşiğ pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 fincan zeytinyağı Tuz yeteri kadar 1 çay bardağı haşlanmış nohut Yazın üzerine bol domates 🍅 YAPILIŞI: Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Kisık ateşte Isindıktan sonra zeytinyağı koyun Soğanlar iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarımsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabina koyuyoruz. Tahta kaşıkla karıştırip kavurmaya devam ediyoruz. Kabakları soyuyoruz iki parmak kalinliğinda doğruyoruz.havucu, biberleri de kalınca doğruyoruz.patatesleride dörde bölün. Soğanların üzerine koyuyoruz. Daha önceden az haşlanmış dana etini üzerine siralayın. En üstüne de tereyagini koyup, Karabiber ve tuzunu ilave edin.domatesleri dizip, kapağını kapatın.ister Ocak üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.isterseniz 230 dereceli fırında kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun 👌👌👌 Not: güveçte kullandığım eti haşlayıp yaptığım gibi(kısa sürede pişmesi için),çiğden de kullanarak yapıyorum.



Tarifi Instagram'da Gör




#güveç #güveçyemekleri #yazyemekleri #kabakyemegi #patates #toprakkaplar #nefisyemekler #lezzetli #lezzetlitarifler #yöresellezzetler #yöreseltarifler #meatfood #meat #food #meatballs #foodblogger #meatlover #foodie #mutfaktakigurme #mutfaklezzetimn #kesfetteyiz #kesfet #kesfetteyim MALZEMELER: 400-500 gram süt dana veya kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates +biber salçası) 4-5 diş sarımsak 3 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 🥕 2 adet kırmızı biber 3-4 adet taze biber 2 yemek kaşığı tereyaği 1 çay kaşiğı karabiber 1 tatlı kaşiğ pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 fincan zeytinyağı Tuz yeteri kadar 1 çay bardağı haşlanmış nohut Yazın üzerine bol domates 🍅 YAPILIŞI: Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Kisık ateşte Isindıktan sonra zeytinyağı koyun Soğanlar iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarımsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabina koyuyoruz. Tahta kaşıkla karıştırip kavurmaya devam ediyoruz. Kabakları soyuyoruz iki parmak kalinliğinda doğruyoruz.havucu, biberleri de kalınca doğruyoruz.patatesleride dörde bölün. Soğanların üzerine koyuyoruz. Daha önceden az haşlanmış dana etini üzerine siralayın. En üstüne de tereyagini koyup, Karabiber ve tuzunu ilave edin.domatesleri dizip, kapağını kapatın.ister Ocak üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.isterseniz 230 dereceli fırında kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun 👌👌👌 Not: güveçte kullandığım eti haşlayıp yaptığım gibi(kısa sürede pişmesi için),çiğden de kullanarak yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder