11 Şubat 2021 Perşembe

Haşhaşlı, Tahinli Saya Çöreği



Tarifi Instagram'da Gör




💜#katkat #teltel #enfeslezzetsunumlar #nefislezzet #mutfakaşkı #mutfaktakigürme #yöresellezzetler #yoreselyemekler #yöresel #poppy #susam #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 3 su bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 7-8 su bardağı un (kontrolü kullanıyoruz) 1 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı tuz (silme) Arası için 100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı tahin 1/2 su bardağı haşhaş 1 çay bardağı ceviz (istenirse kullanılir)ince çekilmiş Ceviz hariç hepsi güzelce karıştırın Yapılışı Hamur için bütün malzemeler karıştırılır.Ele yapışan bir hamur olacaktır.sayet katı olursa biraz daha süt ilave edin.15 dakika dinlendirin. Daha sonra 8 bezeye ayırın.bu malzeme ile 2 adet çörek oluyor. 4 bezeyi unlayarak merdane ile üst üste gelecek şekilde aralarına haşhaşlı,tahinli yağ (3-4 yemek kaşığı)sürerek tepsi boyunda açın. Yaptığınız dörtlü yufkayı tezgaha alın merdane veya elinizle uzatarak büyütün.bir kenarından başlayarak rulo yapın.ruloyu kendi etrafında döndürüp, gül şeklini verin.uzerini örtün yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru merdane ile tepsi boyutunda açıp, üzerine yine susamlı Tahinli yağ sürün.onceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında pişirin Diğer 4 bezeyi de aynı şekilde yapınız. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder