23 Eylül 2020 Çarşamba

Tepside Havuçlu Kek

View this post on Instagram

#havuclukek #havuç #tepside📌💞#mtlugnlrdlm #cevizlikek #bademli #fındık #fistik #enfestat #enfeslezzet #kektarifleri #kektarifi #lezizkek #yöreseltatlar #yöreseltarifler #nefislezzetler #carrotcake #cake #cakedesign #carrot #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı süt 2 çay bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 3 adet havuç rendesi(1 su bardağı ediyor.hafifce suyunu sıkın) 3 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı karışık (badem, fındık, fıstık,ceviz) çerez iri çekilmiş ÜZERİ İÇİN: 2 yemek kaşığı ceviz elle parçalanmış Pudra şekeri YAPILIŞI: Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyarak 5_6 dakika kadar çırpalım. Daha sonra içerisine sütü, havuç, tarçın, çerez ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu ilave edip, karıştıralım. Yağlayıp unlanan veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltalım ve üzerine cevizi serpelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 55-60 dakika kadar pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.Kontrol edelim.İlk 20 dakika boyunca fırını kesinlikle açmayalım. Üzerine pudra şekeri serpere servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder