24 Eylül 2020 Perşembe

Güveç Yemeği

View this post on Instagram

#güveçyemekleri#türlüyemeği#yöreseltatlar#yöresel #patlicanyemekleri #toprak#kabakyemekleri#fırınyemekleri#lezzet#lezzetdurağı#yemektariflerim #topraktencere#foodlover#eggplant#pumpkins#kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz MALZEMELER: 2 adet patlıcan 700-800 gram kuzu eti kemikli veya kemiksiz 2 adet büyük boy soğan 2 adet kabak 4 adet domates 7-8 diş sarımsak 4 adet yeşilbiber 2-3 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayınız) Karabiber Pul biber Kekik Tuz YAPILIŞI: Büyük parçalar halinde doğradığınız etleri güvece alın ve suyu çıkıp rengi dönünceye kadar kavurun. Üstüne sırayla soğan, sarımsak, yemeklik doğranmış biber, iri doğranmış patlıcan ve kabak koyun. Bir kase içerisine baharat, salça, tuz ve 1,5 bardak sıcak suyu da karıştırarak güveç üzerinde gezdirin. En üste kabuklarını soyduğunuz domatesleri doğrayarak yerleştirin. En son olarak güveç kabının üzerine yağlı kağıt koydum. Yağlı kağıdın üzerine de alüminyum folyo ile güzelce kapattım. Üzerinin kızarması için pişmesine yakın her ikisini de çıkarın ve kontrol ederek pişirin Önceden ısıtılmış fırında (ben mini fırının en son ayarında yani 350 derecede) 2 saatte pişirdim. Sizde kendi fırınınızın ısısına göre ayarlayınız. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder