22 Ağustos 2019 Perşembe

Limon Kremalı Alman Pastası





MALZEMELER:

KEK İÇİN

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
3 yemek kaşığı kaynar su
4-5 damla limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ

KREMASI İÇİN

1 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1/2 limon kabuğu rendesi
1 kutu krema
1 paket kremşanti
1 tatlı kaşığı tereyağ


YAPILIŞI:


Yumurtaların sarı beyazlarını ayırın. Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün ve bir kenarda bekletin.
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ve limon suyunu da ilave edip üzerine un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Daha sonra beyazı parça parça ekleyip, spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına harcı dökün.
175 derecelik ısıtılmış fırında kapağını hiç açmadan pişirin. İyice soğuyunca kalıptan çıkarın.

Kreması için;yumurta sarısı ve şekeri rengi hafif açılana kadar çırpalım.
Üzerine nişastayı ekleyelim.Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip, karıştıralım. Bu yumurtalı karışımı sütün içine boşaltıp, ocağa alalım. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
Karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Göz göz olduğunda ocağın altını kapatıp, vanilyayı ekleyelim. 

Krema ılıdıktan sonra içine tereyağ ekleyip, karıştıralım. Oda ısısına gelince krema ve krem şantiyi katılaşana kadar çırpıp, soğuyan pastacı kremasına ekleyelim ve karıştıralım.

Pandispanya ikiye veya üçe bölünür ve araları krema ile doldurulur. Artan kremayı pastanın üst kısmını da sürebilirsiniz Buzdolabında bir süre dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder