26 Ağustos 2019 Pazartesi

Cevizli Peynirsiz Künefe












MALZEMELER:


500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağ
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı iri taneli ceviz tepsinin altına sermek için

ŞERBETİ İÇİN:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

YAPILIŞI:

Öncelikli olarak şerbetin hazırlanması gerekir. Su dolu tencereye şeker ilave edilerek iyice kaynatılır. Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyerek ocaktan alınır. Oda sıcaklığında soğuması için bekletilir.

Kadayıfın 1/4 ayırıp, dondurucuya atın parçalanma kıvamına kadar bırakın. Geri kalan kadayıfı ikiye bölün ve bir kenarda bekletin.

Kadayıfı yapacağımız tepsiyi tereyağ ile yağlayın ve iri taneli cevizleri rastgele sıralayın.
Dondurucudan çıkardığımız kadayıfları derin bir kaba koyup, ufalayın. Eritmiş olduğumuz tereyağının yarısını ve ince çekilmiş cevizi  döküp, güzelce harmanlayın. Yağlamış ve ceviz serptiğimiz tepsiye ayırmış olduğumuz yaş kadayıfın bir tanesini  tepsiyi kaplayacak şekilde serin. Üzerine kırdığımız tereyağlı kadayıfı dökün.Onun üzerine de diğer kadayıfı yerleştirin.Elle veya herhangi bir aletle bastırarak kadayıfları yerleştirin.

Daha önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında arkalı önlü kızartın. Ben aynı ebatlardaki fırın tepsisini kullandım altı kızarınca tepsiyle birlikte ters çevirdim. Daha önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan tatlının üzerini dökelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder