27 Haziran 2019 Perşembe

Cevizli Şam Tatlısı












MALZEMELER:

3 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker


ŞURUP MALZEMESİ:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu


ARASI İÇİN:

1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz



YAPILIŞI:

Tatlının yapımına başlamadan önce şurup hazırlanır. Bunun için şeker ve su derince bir tencereye konur, kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir. Orta ateşte yaşlaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır.

Şam tatlısının hamurunu hazırlamak için büyükçe bir kaba, irmik, un, yoğurt,toz şeker ve kabartma tozu konur güzelce karıştırılır.

Şam tatlısını yapacağımız tepsi yağlanır hazırlamış olduğumuz hamur ikiye ayrılır. Bir parçası tepsiye yayılır üzerine iri çekilmiş ceviz serpilir. Daha sonra ikince parça cevizin üzerine elimizi ıslatarak,parça parça yayılır. En son olarak üzerini yoğurtlu yağ karışımından sürerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişen tatlının üzerine kesmeden önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şurup dökülür. Şurubu çeken tatlı istenilen büyüklükte parçalara kesilir. 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder