19 Nisan 2019 Cuma

Havuçlu, Susamlı Kek






MALZEMELER:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
1/2 su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ (toplam yağ miktarı 1 su bardağı olacaktır)
3 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı portakal rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un

KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:

Susam yeteri kadar
Tereyağ bir miktar yumuşak olacak

YAPILIŞI:

Derince bir kaba yumurtaları ve şekeri koyarak, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Daha sonra içine tereyağ, sıvı yağ, havuç rendesi, ceviz, portakal rendesi, tarçın ve kabartma tozu koyup, tekrar karıştıralım. Elenmiş unu azar azar ilave ederek koyalım. Bu aşamada hızlı hareket edip, karıştırmayı bitirelim.

Kek kalıbını daha önceden yumuşak tereyağ ile yağlayıp, üzerine bol miktarda susam serpin. Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder