20 Nisan 2019 Cumartesi

Çikolatalı Trüf




MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:


1 adet çikolatalı pasta tabanı
1 paket krema
2 paket bitter çikolata
1 adet portakal rendesi (kabuğunu ve suyunu kullanacağız)
1 çay bardağı hindistan cevizi

SÜSLEMEK İÇİN:



2-3 paket bitter çikolata (isteğe bağlı)
Hindistan cevizi
Kakao
Pasta süsleri

YAPILIŞI:



Çikolatalı pasta tabanını rondodan geçirelim. Kremayı tencereye koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp, ocaktan alalım.

Kremanın içine çikolataları ilave edip, eritelim. Çikolatalar eriyince, rondodan geçirmiş olduğumuz pasta tabanının üzerine dökelim. Daha sonra portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip, güzelce karıştırıp, yoğuralım.

Hazırlamış olduğumuz truff hamurunu buzdolabına kaldırıp, 2-3 saat bekletelim. Buzdolabından çıkarıp, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım.

Yuvarladığımız topları benmari usulüyle eritilmiş çikolataya veya istediğiniz pasta süslerine bulayıp, servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder