17 Ocak 2019 Perşembe

Kolay Ispanak Kökü Ezmesi




MALZEMELER:

1 kilo ıspanağın sap ve kökü
1 su bardağı kese yoğurt
1-2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı kimyon

ÜZERİ İÇİN:

1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber salçası
1 çay bardağı yeşil zeytin
1/2 çay kaşığı kuru kekik

YAPILIŞI:

Önce üzerini süsleyeceğimiz yeşil zeytin küçük küçük doğranır, acı biber sosu ve kekikle güzelce karıştırılıp, bir kenarda bekletilir.

Ispanağın sadece sap ve köklerini alarak temizlenir ve güzelce yıkanır.
Küçük parçalara kesilir ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Yoğurt, sarımsak, tuz, haldal, kimyon ve zeytinyağını ayrı bir kapta iyice karıştırıp, sos hazırlanır. Hazırlanan sos ıspanağa üzerine dökülür ve tekrar karıştırılır. Servis tabağına alınır, üzerini hazırlamış olduğumuz zeytinle süslenir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder