16 Ocak 2019 Çarşamba

İki Renkli Az Yağlı, Sulu Yumuşacık Kek





MALZEMELER:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
2 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
18 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao


ÜZERİ İÇİN:

1/2 çay bardağı yer fıstığı iri çekilmiş
1/2 çay bardağı ceviz iri çekilmiş

YAPILIŞI:


Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyarak 10 dakika kadar çırpalım.
Daha sonra içerisine suyu ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Unu kabartma tozu ile eleyelim ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte ilave edelim. Hamurun yarısını başka bir kaba ayırıp, içine kakao ve 1 fincan ılık su ilave edip, karıştıralım.

Yağlayıp unlanan kek kalıbına hamuru sırasıyla boşaltalım.Üzerine yer fıstığı ve ceviz serpelim.
Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 50 dakika kadar pişirelim.
Pişirme süresi fırına göre değişebilir.Kontrol edelim.İlk 20 dakika boyunca fırını kesinlikle açmayalım.
Kekimiz soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder