5 Kasım 2018 Pazartesi

Fırında Havuçlu Karnabahar Pane







MALZEMELER:


1 adet orta boy karnabahar

2 adet havuç
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Bol suda yıkayıp kök kısmını aldığınız ve yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın. Havuçların üzerinde kirli yerleri varsa bıçakla veya herhangi bir aletle tırtıklayarak temizleyelim ve bir parmak genişliğinde dilimlere ayıralım.

Az miktarda limon suyu ilave ettiğiniz kaynar suda karnabahar ve havuçları diriliği gidene kadar, kısa süre haşlayın. Haşlama suyunu süzdüğünüz karnabaharları ve havucu buzlu suya alalım. Kısa bir süre buzlu suda beklettiğiniz karnabaharların ve havucun suyunu süzüp, süzgece alın ki fazla suları gitsin.

Derin bir kasede; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un , tuz ve karabiber pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımın miktarını karnabaharın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
Karnabaharları ve havucu hazırladığınız karışıma bulayıp yağlı kağıt serili veya yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar kızartın.
Şayet isterseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar fırına sürebilirsiniz. Kaşar eriyince fırından alın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder