7 Temmuz 2018 Cumartesi

Krem Şantili, Sıvı Yağlı, İçi Çikolatalı Kurabiye











MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 adet krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
3-4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1.5 çay kaşığı kabartma tozu

İÇİ İÇİN:

Krem çikolata veya paket çikolata küçük parçalara ayrılmış

YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kapta krem şantiyi, sıvı yağı ve yumurtayı mikserle çırpın. Nişastayı, pudra şekerini ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştıralım. Daha sonra kabartma tozunu ve unumuzu azar azar ilave edip (bardağın büyüklüğüne göre miktarı değiştiği için) yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.

Kurabiyemizin şekil verilmesine geçelim. Bunun için; limon sıkacağının içi çok az sıvı yağ ile yağlanarak bir su bardağına ters oturtulur. Çukur kısım streç film ile kaplanır. Hamurdan cevizden biraz iri bir parça koparılarak, limon sıkacağının içine yerleştirilir. Parmakla bastırılarak hamurun içi oyulur. İçine bir tatlı kaşığı kadar iç malzeme koyularak ağız kısmı kapatılır. Kurabiye hamuru kalıptan çıkarılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.

Tüm kurabiyeler hazırlandıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder