10 Temmuz 2018 Salı

5 Dakikada Sufle









MALZEMELER:

2 çay bardağı süt (büyük çay bardağı)
80 gram tereyağ 
4 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılacak) 
4 yemek kaşığı toz şeker 
2 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı kakao 
200 gram bitter çikolata 
Tuz bir fiske yumurtanın beyazını çırparken kullanılacak

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri yeteri kadar

YAPILIŞI:


Derince bir kaba sütü boşaltalım. İçine tereyağını ilave edip, kaynatalım. Daha sonra ocaktan alıp, parçalara ayırdığımız çikolatayı ve kakaoyu koyup, güzelce karıştıralım ve bir kenarda bekletelim.

Yumurtayı beyazını ve sarısını ayıralım. Beyazının içine bir fiske tuz ve toz şeker koyarak iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.

Çikolatalı karışımın içine yumurta sarısını, unu ilave edip, karıştıralım. Sonra hazırlamış olduğumuz yumurta beyazını azar azar ilave ederek dairesel hareketle hamura yedirelim ve kaselere boşaltalım.

Bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde su koyalım. Orta derecede kaynamakta olun suya suflelerimizi yerleştirelim. Üzerini koyacağımız kapağı havluyla sarıp, tencerenin üzerine kapatalım. Havlu ile sarmamızın nedeni suflelerin üzerine su damlamaması içindir. 

4 dakikada akışkan, 6 dakikada rafadan, 8-10 dakikada katı kıvamlı (browni gibi)suflelerimiz oluyor. Üzerine pudra şekeri serperek sıcak,ılık ve soğuk olarak  sade veya dondurmanın yanında servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder