26 Mart 2018 Pazartesi

Peynirli Galeta Unlu Poğaça






MALZEMELER:

2 adet kabarma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un

1 adet yumurta sarısı içine beyazı üzerine

İÇİ İÇİN:

300 gram lor peyniri
100 gram kaşar peyniri
10-15 dal maydanoz
Tuz yeteri kadar
Baharat yeteri kadar

ÜZERİ İÇİN:

Galeta unu yeteri kadar
1/2 çay bardağı susam istenirse kullanılır.

YAPILIŞI:

Karıştırma kabına 2 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ ve tuz eklenir karıştırılır. Yumurta sarısı ilave edilir. Üzerine kabartma tozuyla elenmiş unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ederiz. Hamurumuzun üzerini örterek 30-35 dakika dinlendirelim.

Diğer tarafta lor peynirini doğranmış maydanozla karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Kaşar peynirini ise yaptığımız poğaça bezesi kadar parçalara ayrılır.

Hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım. Bir bezeyi alıp, merdaneyle veya elimizle orta kalınlıkta açalım. Su bardağı ile yuvarlaklar keselim. Kestiğimiz yuvarlakların ortasına hazırlamış olduğumuz iç harçtan bir miktar bir parça da kaşar peynirinden koyalım ve ortada büzerek toplayalım. Önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra da galeta ununu bulayarak yuvarlayalım, yağlanmış veya kağıt serili tepsimize büzülen yer altta kalacak şekilde yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Ilık olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder