28 Mart 2018 Çarşamba

Fındık Krokanlı Rulo Pasta



















MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


ARASINA VE ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

2 paket pasta kreması
1 paket krema (200 gram)
1 su bardağı soğuk süt
1 paket bitter çikolata


FINDIKLI KROKAN İÇİN:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş fındık (bütün ikiye üçe bölünmüş gibi olacak)
2-3 damla limon suyu

FINDIKLI KROKAN YAPILIŞI:

Teflon tavaya toz şekeri ve fındığı koyun. Kısık ateşte bir süre bekletin. Şeker erimeye başlayınca kaşık yardımıyla devamlı karıştırarak şekeri eritin. Şeker eriyince içine limon suyunu ilave ederek 2 dakika sonunda ocağı kapatın.

Daha önceden yağlamış olduğumuz mermer tezgah üzeri veya yağlı kağıdın üzerine dökelim. Yaklaşık 10 dakike sonra donmuş oluyor. Pastanın içine koyacağımızı ayırıp, diğerlerini hava almayan bir kaba koyup, dışarıda saklayabiliriz. 


PASTA KREMASININ YAPILIŞI:

Kremayı hazırlayacağımız kaba kremaları, sıvı kremayı ve soğuk sütü koyup, iyice çırpıyoruz. Hazırlanın krema pastamız hazır oluncaya kadar buzdolabına kaldırıyoruz.


PASTA KEKİNİN YAPILIŞI:

Keki hazırlayacağımız kaba şeker ve yumurtayı koyup, köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra içine suyu, vanilyayı ve kabartma tozuyla elenmiş unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz.

Daha önceden bir fırın tepsisini katı yağ ile yağlayıp, üzerine pişirme kağıdı serin. Hazırlanan karışımı tepsiye güzelce yayın ve tepsiyi sallayarak karışımın yerleşmesini sağlayın.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan keki 5 dakika soğumaya bıraktıktan sonra hamur soğumadan üzerine pudra şekeri serpin ve yağlı kağıt serin.
Üzerine bir bez koyun. Tepsiyi ters çevirip, hamuru tezgah üzerine alalım. Hamura yapışan pişirme kağıdını sıyırıp, alttaki yağlı kağıdı ve bezi sararak hamuru rulo haline getirin ve soğumaya bırakın.

Rulo yapılan hamuru açıp, tezgaha serin ve hazırlanan pasta kremasının 3/4 hamurun üzerine yayın. Geri kalan kremayı pastanın üzerine süslemede kullanacağız. Kremanın üzerine parçalanmış krokanları ve bitter çikolatayı serpiştirin. Pastamızı sıkıca rulo yaparak sarın. Streç filmle kaplayarak buzdolabına kaldırın. Bir gün önceden yaparsanız hamuru daha güzel oluyor. Buzdolabından çıkardığımız pastayı ayırmış olduğumuz kremayla güzelce sürelim. İstediğimiz gibi süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder