17 Şubat 2018 Cumartesi

Zeytinyağlı Lahana Sarması






MALZEMELER:

2 adet büyük boy soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 adet orta boy beyaz lahana
2 su bardağı pirinç
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay bardağı sıvı yağ


YAPILIŞI:


Bir kabın içinde pirinci güzelce yıkayalım. Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Maydanozu ince ince doğrayalım. Bir kenarda bekletelim.

Tencereye sıvı yağı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra pirinci koyalım. Pirincin içine bir çay bardağı su ilave edelim ve pirinçler suyunu çekince ocağı kapatalım. 
Maydanozu, karabiberi, kuru naneyi ve tuzu ilave edip, karıştıralım.

Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananın yapraklarını ayıralım. Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim.

Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayıralım . Hazırladığımız pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım.

Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana koyalım. Sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım , karıştıralım.
Lahana sarması üzerinde gezdirelim. İçine koyduğumuz sıcak su lahanaların üzerine çıkmaması gerekiyor. Lahananın pişerken dağılmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. İç biraz artınca içine çeşit olsun diye yaprak sarması yaptım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder